Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

ROSKILDE 2008 PART III


ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ROSKILDE,ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ 2 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

CHEMICAL BROTHERS:
Οπτικοακουστική εμπειρία.Πάντα είχα προκατάληψη με τα προ-ηχογραφημένα και τα dj s sets και ποτέ δεν τα θεωρούσα ισάξια των λοιπών συναυλιών.Συναυλίες σαν αυτήν όμως θα την ζήσεις διαφορετικά και καλά θα κάνεις.Φοβερός ήχος,απίστευτα εφέ και πολύ διάθεση απο το κοινό για ξεφάντωμα.







BLACK MOUNTAIN:

Όπως τους περίμενα.Μαγευτικό ταξίδι σε κλασσικές hard rock φόρμες και μπόλικη ψυχεδέλεια.Συμπαθητική φιγούρα η τραγουδίστρια με το απλανές βλέμμα και hippie style,ενώ από πίσω η μπάντα έπαιζε "παπάδες".Εξαιρετικοί.






JUDAS PRIEST:
Αν και δεν είδα όλο το σετ,νομίζω ότι άφησαν σχεδόν τους πάντες ικανοποιημένους.Πάνε χρόνια από τότε που με συγκινούσε το Χέβι Μέταλ,όμως δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα σε τραγούδια όπως το breaking the low,hellbent for leather κλπ.Καταιγιστικοί αν και εκτός εποχής.













KINGS OF LEON:
Οπως στο δίσκο και καλύτεροι ίσως.Αυθεντικό ροκ εν ρολ και γουστάρω που αυτή η μπάντα τα "χωνει" με αλτερνατιβ τρόπο.Παρ' όλο το "νεαρό" της ηλικίας,συνδυάζουν όλα τα παραδοσιακά αμερικάνικα γκρουπ του νότου και τους σκληρούς και ξέφρενους ρυθμούς της εναλλακτικής σκηνής των 90'ς.Το λέει η καρδιά τους.


GRINDERMAN:
Αυτός πάλι τι έχει πάθει?Εχω δει τον Nick Cave 5-6 φορές, αλλά τέτοια αφηνιασμένη και ροκ εμφάνιση ούτε που την φανταζόμουνα.Περίοδος δεύτερης νιότης?Επιστροφή στα παλιά πριν μας ξαναπετάξει κανά boatmans call?
Πάντως κακά τα ψέματα,στο λάιβ φαίνεται ο λόγος ύπαρξης μιας ροκ μπάντας και αυτό φάνηκε εδώ μεγαλοπρεπέστατα.Καβάλα στην ηλεκτρική και κινητικός όσο ποτέ,ο Cave έδωσε ρεσιτάλ και η παρέα τον ακολούθησε πιστά.
Διαλέξτε λοιπόν:τρυφερός,ποιητικός και μελωδικός, ή παθιασμένος σκληρός και βρώμικος?
Ετσι κι αλλιώς πάντα διπρόσωπος δεν ήταν?
*Φοβερή η "διασκευή" στο Tuppelo των Bad Seeds("θα προσπαθήσουμε",είπε να το παίξουμε) και επίσης εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι το ένα και μοναδικό μελωδικό μπαλαντοειδές τραγούδι(και πολύ καλό) του δίσκου Vortex,δεν ακούστηκε καν...

HOT CHIPS





MOGWAI



















Δεν υπάρχουν σχόλια: