Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

DUFFY:ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ...ΦΡΟΥΤΟ!


Οι Άγγλοι σε κάτι τέτοια είναι "μανούλες".Στο "φύτρωμα" και πλασάρισμα φρέσκων "φρούτων" δηλαδή.Αυτό το ξέρουν και οι κότες.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μιά σειρά ταλέντων,γυναικείων κυρίως,που και το "έχουν" το θέμα,αλλά και τραγουδούν ποιοτική μουσική(soul/blues/folk).Στην αρχή ήταν η Joss Stone,μετά ξεπηδάει η Amy Winehouse,πρόσφατα η Kate Nash και η Amy Macdonald(για την οποία έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και το μυαλό μου αδύνατον να ξεκολλήσει απο το this is the life...) και τώρα το νέο "φρούτο" που ακούει στο όνομα Duffy!Είναι Ουαλή,νέα,ωραία και η φωνή της παραπέμπει στα 60's girl groups αλλά και στην Motown,ενώ η ερμηνεία της στο καταπληκτικό single "Mercy" θυμίζει Aretha(και το τραγούδι το ίδιο).


Το Mercy θα γίνει σίγουρα ραδιοφωνική επιτυχία-η"Σκουριά" ήδη το μεταδίδει-και κυκλοφορεί στις 25/2.Το αλμπουμ θα λέγεται "Rockferry" και θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου,ενώ το πρώτο και ομώνυμο single έχει δει το φως από τον Δεκέμβρη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poli kalo!koykla kai fwnara

Σταθης Παναγιωτοπουλος είπε...

Πραγματι σε κατι τετοια οι αγγλοι ειναι μανουλες. Παλι καλα, διοτι το ροκ το εχουν χασει εδω και πολλα χρόνια...

kappa p είπε...

...μιλαμε οντως για πολλα!το παλευουν βεβαια μερικες καινουργιες βρετανικες μπαντες οπως οι who,led zeppelin κλπ αλλα ειναι λιγες(!)..στην αμερικη ακουω καλυτερα πραματα

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω να τα εννοειται αυτα ετσι;;;

Oasis,Muse,Raidohead,James,Arctic Monkey,Red Hot Chilli Peppers που κατάγονται απο το UK δεν νομιζω οτι συνιστούν παρακμή του Αγγλικού ροκ.:)

Ανώνυμος είπε...

apla thea.h duffy einai foberh.
alla kai h amy winehouse den paei pisw...

Ανώνυμος είπε...

η Duffy έχει φωναρα αλλα υπαρχουν
και καλυτερες,σαν την Amy Winehouse και τη Joss Stone.....

Ανώνυμος είπε...

I kopela apla einai katapliktiki.As min krinoume gia ligo etsi apla mia foberi foni pou mporei na thimizei oti thelei (60's,70's..).I kopela kserei na to kanei kala opos kai an exei! Eksallou poli kali tragoudistes kai group exoun bgei apo tin Agglia.Min to ksexname kai apla as apolausoume tous ixous.
I mousiki ennonei!!! Ola ta alla einai gia ta blogs!